Слави Tрифонов има проблеми с кармата!

Не пожелавайте болести на хората около вас, ще ви се върне, зове една от най-известните български ясновидки


Повече от четвърт век Станка АНГЕЛОВА е сред най-търсените и популярни български ясновидки. Славата споходи пророчицата още преди демокрацията, когато парапсихологичните способности бяха отричани. Политици, учени и хора на изкуството търсеха още тогава чудотворката от Златица да пророкува бъдещето им, да разваля магия или родово проклятие. Станка Ангелова наследява дарбата от баба си Донна и от прабаба си Сабина - известни знахарки от Северозападна България. Уменията й проличават още в детството, мълвата за нея се разнася от уста на уста. Съгражданите й я наричат манна небесна. Известна е с това, че посочва събитията в живота на човека с точността на швейцарски часовник.

- Вярно ли е, че Слави Трифонов е бил ваш клиент?
- Единственото, което ще ви кажа по този въпрос е, че гледайки данните му, установих, че той е имал вид кармичен запор. Той изтича към средата на тази година. Става дума за увредени енергийни структури, които са затваряли пътищата му.

- Какво представлява Божията воля?
- Тя няма научно обяснение. Много хора казват: “Боже, защо ме наказваш?” Винаги им обяснявам, че Господ не наказва и не отмъщава. По-скоро гледа как да помогне на тези, които вярват в него.

Ако някой е съгрешил, се старае да опрости греха му. За мен волята Божия означава в този свят да има човещина.

- Безсмъртна ли е човешката душа?
- И мен ме вълнува този въпрос. Задавала съм го дори на кардинал. Стигнах до заключението, че човешката душа е безсмъртна. Разговаряла съм с много хора, които имат починали близки. От техните изповеди стигнах до този извод. Душата на човека се преражда - в друг човек, в друго същество.

- Как човек се свързва с мъртвите?
- По най-различни начини.

Най-често това става по време на сън.

Някои хора чуват гласовете на починалите си роднини в будно състояние. Миналата година при мен дойде жена от Бургаска област. Съпругът й беше много болен. Още при първия разговор по телефона й казах, че не мога да му помогна, защото дните му са преброени. Но жената настояваше да се видим, след като съпругът й приключи земния си път. Искаше да ме попита за много неща, свързани с починалото й дете - 14-годишно момиченце. Това дете бе починало по много странен начин. След това се явило на майка си по време на сън. Казало: “Майко, аз нямаше да умра. Но стринка ни е направила много черна магия. Затова се удавих. Просто не успях да изляза от водата”.

Това дете се е казвало Весето. То продължавало непрекъснато да контактува с майка си. И досега продължавам да се чувам с тази майка. Тя ми разказва какво е сънувала и какво й е казала Весето.

Впоследствие започна да осъществява връзка и с покойния си съпруг. Той й казал, че е намерил Весето и са заедно. Зная, че далеч не всеки би възприел тези неща като действителност. Но за мен те са реалност.

- Към какво са насочени магиите?
- За раздели, за отнемане на чужд съпруг или на имущество, за отнемане на работно място. Но има и положителни магии. Самата магия е вид енергия. Енергията може да бъде положителна или отрицателна. Най-точният пример за негативна магия е да поискаш да направиш живота на някого черен. Има хора, които кълнат, без да се замислят. Преди време при мен дойде една баба. Внукът й бе излязъл с компания на дискотека. Но пред дискотеката се спречкали и се сбили. Целия бой отнесъл внукът. Прибрал се вкъщи, потънал в кръв, с разкъсани дрехи. Разказал какво се е случило.

В следващия момент бабата изрекла много тежки клетви към приятелите му. За мен това не беше правилно.

- Кои хора най-често правят магии?
- Ходжите. Те обикновено не се интересуват за какво точно правят магията.

Искат само добро заплащане.

Магии се правят за всичко: за шофьорски изпит, за изпит в училище, за получаване на любов. Най-тежките магии са за смърт.

- По какъв начин се правят?
- Всеки колега ясновидец има своите методи. Някои са ги научили от баби и прабаби, други - от колеги, трети - след някакво видение. Не е задължително човек да присъства, за да му се направи магия. Достатъчно е да се знаят данните - име, дата на раждане, снимка, вещ. Най-страшно е, ако притежаваш част от коса или нокти от определен човек. С тях се вършат най-тежките магии. Те са и най-трудни за разваляне.

- Аз мога ли да направя магия?
- Не. Така и аз не мога да бъда лекар, журналист, зъболекар, пианист или художник. Мога да върша само онова, с което се занимавам. Просто притежавам такава енергия. Тя ми е вродена. Всеки от нас се ражда с определена мисия, стига в определен момент да успее да разбере за какво точно се намира на този свят. Ако аз ви дам от моята коса, от моите нокти или моя снимка, вие не можете да ми направите нищо. Всичко е свързано с много условия. Някои магии се правят през нощта, в определен час. Други се извършват на гробищата. В някои случаи се взима кръв от животно. Далеч не всеки може да се занимава с магии.

- Има ли ангели-пазители?
- Всеки човек си има ангел-пазител. Сигурно ви се е случвало да вървите замислена по улицата. Искате да пресечете. Но срещу вас идва кола. В един момент сякаш някой ви спира. Заковавате се на място и не пресичате. Това е вашият ангел-пазител, който в момента е до вас и просто ви предпазва от злини. За съжаление, не могат да ни предпазят във всеки час. Явно задачите им са много.

- Как да направим контакт с ангела-пазител?
- Чрез молба или молитва. Не е казано, че трябва да сте задължително в църква. Човек може да се помоли и на улицата.

- Има ли светли и тъмни сили?
- Да. Тъмните са на злото. Те действат главно в нощните часове. Желанието да навредиш да определен човек, без значение дали е роднина или непознат, означава тъмна сила. Светлата сила е свързана с всичко хубаво, което носиш у себе си. Тя е добротата ви, желанието ви да помогнете. Достатъчно е само да изслушате човек, ако има проблем. Това е добро и светло дело.

- Защо казват, че злото е заразно?
- Ако в едно семейство цари мир, спокойствие и доброта, децата ще израснат с благ характер. Но ако израснат в нездрава среда - с побоища, със скандали, със злоба, със завист, с егоизъм - ще носят тези отрицателни качества през целия си живот. Затова злото е заразно.

То просто се предава през поколенията.

- Има ли бесове и как влизат в човешкото съзнание?
- Има. При мен идват хора, които казват: “Не зная какво точно става, но съм сигурен, че у мен има бяс! Той ме кара да върша лоши неща”. Бесовете се получават главно когато нарушиш спокойствието на умрял човек. Всички ние ходим на гробищата. Всички сме загубили по някой близък. Виждала съм много гробища в Гърция, в Италия и в други държави. Там гробищните паркове са нещо като градини. У нас е страшно. Можеш да стъпиш върху някой гроб и въобще да не разбереш това. Няма паметник. Има само бурени. Точно в такива моменти някой разсърден дух може да се всели в човека. Тогава животът му се променя. Човекът става зъл, бесовете го обхващат.

Имам ритуали, с които мога да изчистя духа на такъв човек и той отново става нормален.

- Злобната мисъл може ли да разболее?
- Да. Колкото по-злобно разсъждаваш, толкова по-силно се самоизяждаш. При мен дойде жена, на която и двамата родители бяха болни. Гледала ги е през целия си живот. Заради тях не се омъжила. Нямаше приятели. Родителите й, макар и на легло, се бъркаха непрекъснато в живота й в негативна посока. Дойде при мен на 45-годишна възраст и каза:

„Моля те, нека майка ми и баща ми да умрат!”

В този случай не знаех на чия страна да застана. В такива моменти е трудно да бъдеш съдник. Не знаеш кой е правият и кой е кривият. Все пак за мен по-права беше дъщерята. Ние ставаме родители, за да отчуваме едно дете. Но детето не може да ти бъде роб, докато е живо! Ако си истински родител, трябва да искаш искрено детето ти да има свое семейство, да намери пътя в живота си.

- Какво представлява възмездието?
- Хората неслучайно казват, че няма ненаказано зло. Но трябва да правим разлика между умишленото и неумишленото зло. Последното няма възмездие. Хората правят най-различни неща.

Някой си казва: “Комшийката ми погледна накриво!” И почва да търси нестандартни средства за отмъщение - магия, клетва. Това е умишленото зло. Такива зли неща - като действия или като мисли - няма как да не получат възмездие.

- В какво се изразява възмездието?
- В хиляди неща. Първо - самият човек може да се разболее. По-точно - да поеме болестта, която е пожелал на другия. Ако не се случи на него, ще се разболее някое от децата му. Ако е тръгнал да разваля семейство или да предизвиква болести, възмездието ще го достигне. Има хора, които проклинат близките си - например никога да нямат деца. Тези зли помисли в някой ден се връщат - или на самия човек, или на поколението му.

При мен често идват хора, които казват, че на никого нищо не са направили, а животът им е объркан и им се случват неприятности. Тогава навлизам в живота на родителите им. Обикновено откривам причината там. Когато я намеря и отстраня, човекът вече може да открие своя нормален път в живота.

- Ще го илюстрирате ли с пример?
- Разбира се. Преди време при мен дойде жена, майка на две деца. Голямото дете беше кръстено на дядо си. За фамилията той е бил добър. Но станало ясно, че дядото е убил човек. Намушкал свой приятел с нож поради ревност и го оставил мъртъв на място. После лежал в затвора. Внучката е знаела за този случай. Но не е знаела, че именно оттам идват нейните проблеми. Даже децата на внучката плащаха за извършения грях!

- Какво е съдбата?
- Не Господ определя живота ни, а съдбата. Или орисницата. Когато детето се роди, на третия ден идват три орисници. Първата орисва предимно лоши неща, втората е нещо като балансьор, третата гледа да спести лошото, да отнеме лошото от съдбата. Никой не може да избяга от съдбата си. Имайте предвид - тя никога не ни дава само един път. Винаги имаме два варианта. По кой път ще тръгнем, решаваме сами. Преди време дойде една майка да ме попита дали ще я съкратят от работата й. Наредих й картите. Видях, че синът й ще предприеме път с компания. Казах й, че ще ходят до Банско. Тя потвърди, че планират това пътуване от месеци. Предупредих я, че синът й не трябва да пътува, приятелите му - също. Да го отложат за другия месец. Майката се прибрала и предала разговора на сина си. Казала му, че ако тръгнат, ще имат проблем. Първоначално момчето не се съгласило - всичко вече било уговорено и платено. Но в последния момент се замислило върху казаното от майка му. Казало на приятелите си да не пътуват точно сега. Те категорично отказали. Момчето не замина. На неговото място взели друг човек, за да попълнят бройката.

- Какво стана?
- Не го пожелавам на никого. Направиха много тежка катастрофа. Двама от пътуващите загинаха, а трима бяха тежко ранени... Понеже говорим за съдбата - явно тя е предопределила момчето да послуша това, което съм казала. Така остана живо.

radar.bg
9 април 2010
Здравка Иванова

 

От галерията